Microsoft ofera alegerea browser-ului pentru utilizatorii IE

Milioane de utilizatori europeni al Internet Explorer-ului, vor avea optiunea ca sa aleaga un browser alternativ incepand cu intai Martie, conform Microsoft.
Aceasta actiune a Microsoftului se datoreaza unei hotarari judecatoresti din Decembrie 2009, dintre Microsoft si a Comisiei de Competitie din Europa.
Microsoft a promis ca va lasa utilizatorii Windows PC din intreaga Europa sa instaleze browser-ul ales de ei, in loc de a avea Microsoft IE implicit.
Statisticile ne arata ca mai mult din jumatate dintre utilizatorii de internet folosesc IE.
Testarile deja sunt incepute in Marea Britanie, Belgia si Franta.
Update-ul de alegere va veni in curand, automat pentru clientii: Windows XP, Windows Vista si Windows 7; conform blog post-ului al lui Dave Heiner, vice presedintele Microsoft.
Utilizatori care vor primi mesajul de alegerea browser-ului vor putea alege un browser alternativ, sau sa ramana cu cel instalat deja pe sistem.
Lista de browsere alternative va contine: Google Chrom, Firefox, Safari si Opera.
Milioane de oameni care pana acum nici nu s-au gandit ce browser sa foloseasca, acum vor fi fortati sa aleaga. Acest lucru este o oportunitate mare de marketing, pentru rivalii Microsoft pe plan de browsere.
Presedintele Fundatiei Mozilla Mitchel Baker si-a exprimat opinia in legatura cu aceasta stire: "este un mare pas spre ajutarea oamenilor pentru a prelua controlul asupra vietii lor online".
Sursa: BBC News.
In sfarsit, oamenii care n-au avut nici o data tangenta cu calculatoarele sau internetul, acum vor afle din prima clipa despre softurile alternative !
Tu ce parere ai ?

Comments

  1. At last, thanks God :)

    Eu folosesc Google Chrome de un an si 3 luni, tu ce browser folosesti ? (foloseam si Opera la quizurile Oracle, dar doar acolo :p)

    ReplyDelete
  2. Firefox, old habits :)
    Nu ma pot desparti de el.
    Daca nu gasesc tool-urile folosite de mine la locul lor, ma enervez si aprind o tigara, asa mai bine raman la firefox si consum mai putine tigari :))

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sanitizer provider is not configured in the web.config file. Ajax Control Toolkit and HtmlEditorExtender problems.

DataTable to TreeView in C#, Displaying Hierarchies

'ascii' codec can't decode byte 0xe2 in position 50: ordinal not in range(128)