IBM va cumpara Netezza cu 1.7 miliarde de dolari

Bani imagine
IBM a anuntat luni ca intentioneaza sa achizitioneze compania de analiza Netezza intr-o tranzactie de numerar, evaluat la aproximativ 1.7 miliarde de dolari.
Cele doua companii au incheiat un acord definitiv prin care IBM va plati 27 dolari pe actiune pentru Marlborough, Massachusetts, achizitionand astfel toate actiuniile Netezza.

Netezza ofera o aplicatie penstru stocarea datelor, conceput pentru a ajuta companiile sa se ocupe de analiza de inalta performanta. Aplicatia poate fi instalat rapid si destul de usor, compania spune ca clientii vor fi incurajati sa-l puna in mainile departamentelor la nivel de unitati, cum ar fi vanzarile, dezvoltarea produsului, si a resurselor umane.
"IBM pune la dispozitie aceasta aplicatie de analiza maselor de oameni", a declarat Steve Mills, senior vice presedinte si directorul executiv al grupului, IBM Software si Sisteme, intr-o declaratie. "Netezza completeaza puternic capacităţile noastre de analiza de afaceri si baza de clienti."
clientii Netezza includ eHarmony, Neiman Marcus, Time Warner, Estee Lauder, Nationwide asigurari, precum si Virgin Media.
IBM si Netezza au o relatie de lunga durata strategica prin care au asamblat sisteme concepute pentru a analiza cantitati mari de date complexe.
Domeniul este una din lucrurile care a atras foarte mult atentia IBM. Compania a spus ca in ultimii patru ani a investit mai mult de 12 miliarde dolari in 23 de achizitii legate de analiza - de exemplu, Coremetrics in luna iunie a acestui an şi SPSS in iulie 2009 - si ca, in al doilea trimestru al anului 2010,  afacerile de analiza au crescut 14 procente.
Achizitia necesita inca o aprobarea de catre actionari Netezza, dar IBM se asteapta ca acordul se ca inchide in al patrulea trimestru, al acestui an.


Sursa: cnet.com

Comments

Popular posts from this blog

Sanitizer provider is not configured in the web.config file. Ajax Control Toolkit and HtmlEditorExtender problems.

DataTable to TreeView in C#, Displaying Hierarchies

'ascii' codec can't decode byte 0xe2 in position 50: ordinal not in range(128)