Experienta

Azi am gasit un articol interesant scris de Vladutz, in care el ne povesteste despre experienta s-a din AISEC, si cum aceasta experienta l-a ajutat sa vada altfel lucrurile in viata.
Articolul de care va vorbesc il gasiti aici: Experienta mea in AISEC
Cu ocazia asta vreau sa va relatez povestea unui om de succes si experientele sale, este vorba despre Steve Jobs, fondatorul Apple.
Steve Jobs, dupa primul semestru de facultate a renuntat la aceasta, dar a continuat sa audieze anumite cursuri din cadrul facultati, de exemplu un curs de caligrafie.
Daca n-ar fi avut aceasta experienta acumulata la cursul de caligrafie, atunci Mac nu ar fi avut fonturi si nu ar fi aratat asa cum il cunoaste azi.
O alta experienta interesanta pe care a avut-o Jobs, a fost in India, unde a cautat o iluminare spirituala.
A revenit din India ca si budist, cu capul ras, si purtand haine traditionale indiene.
In aceasta perioada a experimentat, consumul de substante halucinogene, LSD, Jobs a avut doar atat de spus despre experienta sa "a fost unul dintre cele doua sau trei lucruri facute, cu adevarat importate din viata mea."
Dupa ce a fondat Mac, dupa cativa ani a pus pe scaunul conducerii unul dintre cei mai buni prieteni, nu a trecut mult timp, si acest "prieten bun" intr-o buna zi a convins restul actionarilor, ca Jobs nu mai are ce cauta la Mac.
Jobs dupa ce a fost dat afara din conducerea Mac, nu s-a lasat sa se aleaga praful de el, a cumparat o firma care se ocupa cu programe 3D si componente pentru acceleratie video. Pe urma aceasta firma a fost redenumita ca si Pixar studios, primul film animat pe care l-au scos a fost Toy Story, si a avut un succes foarte mare. Majoritatea filmelor scoate de Pixar, au fost in topul box-office-urilor.
Daca Jobs n-ar fi fost data afara din firma sa, nu s-ar fi nascut Pixar studios. Aceasta experienta i-a adus foarte multe plusuri.
Peste cativa ani a fost chemat inapoi la Mac, firma care era pe prag de faliment, Jobs a reusit sa faca din nou o firma de succes din aceasta.
Un alt om care a avut mare succes, datorita experientelor din viata s-a a fost Bill Gates.
Bill a fost crescut de catre parintii lui, in spiritul competitiei, tot timpul a trebuit sa participe la jocurile competitive din familia sa. Tot timpul i-a placut sa castige, indiferent de mijloacele prin care reusea acest lucru.
O alta experienta a fost hobiul lui pe care l-a descoperit in cadrul facultatii, desi a fost inscris la drept, ii placea sa steie ore intregi in fata terminalului din facultate, scriind programe in basic.
Aceste experiente l-au determinat sa-si despfasoara activitatea in cadrul programarii sistemelor de operare pentru sisteme de calcul, iar spiritul sau de competitie l-a facut un adversar de temut pe plan de afaceri.
Angajati lui au reusit sa atinga tot timpul capacitatile maxime ale lor, cand cineva vroia sa prezinte o idee lui Bill si aceasta idee nu a fost exceptionala, Bill ii spunea "aceasta idee este o prostie, tu esti mai bun de asta, arata-mi ce poti cu adevarat daca vrei sa fii cel mai bun". Succesul firmei Microsoft s-a datorat spiritului de conducere al lui Bill.
Experientele pe care le avem in viata ne pot duce pe drumuri ciudate, dar ne pot aduce si succesul.
Voi ce experiente ati avut in viata, care v-a schimbat drumul pe care la-ti ales sau ati castigat de pe urma acestuia?
Lasati comentarii cu idei si/sau intrebari ;)

Comments

Popular posts from this blog

Sanitizer provider is not configured in the web.config file. Ajax Control Toolkit and HtmlEditorExtender problems.

DataTable to TreeView in C#, Displaying Hierarchies

'ascii' codec can't decode byte 0xe2 in position 50: ordinal not in range(128)