Statutul nonprofit al lui Mozilla este secretul cresterii


In Mai fiecare browser major: Firefox, Safari, Opera, Chrome au castigat teren fata de Microsoft Internet Explorer, care a pierdut 1%, conform acestor date.
Cel mai mare procentaj la castigat Firefox fiind cotat la 22.51, iar in Europa 48% fata de restul browserelor care au avut cresteri minime.

Secretul cresterii lui Mozilla Firefox ? Banii, conform presedintelui Mozilla, Mitchell Baker conform interviului sau de la "Things Digital Conference":
"Mozilla nu poate avea succes cu o orientare pro-profit. Avem succes datorita statutului nostru curent."

Aceasta declaratie poate fi interpretata in mai multe feluri, dar cea mai potrivita ar fi dependenta de comunitate al lui Mozilla, iar acea comunitate este motivata sa contribuie deoarece Mozilla este pentru beneficiul publicului, dedicat sa nu obtina beneficii materiale ci sa imbunatateasca felul in care oamenii folosesc internetul.

Acest model de succes urmareste si Linux Fundation la fel ca si Eclipse Fundation, ambele avand un mare succes. Acest model a fost si va fi urmarit de catre Firefox, motivand Baker.

Fara nici un dubiu Mozilla Firefox va deveni platforma web dominanta a lumii. Pe de alta parte sunt cei doi giganti, Microsoft cu Internet Explorer si Google cu Chrome, care vor avea cateva cuvinte de spus in privinta asta.

Comments

Popular posts from this blog

Sanitizer provider is not configured in the web.config file. Ajax Control Toolkit and HtmlEditorExtender problems.

DataTable to TreeView in C#, Displaying Hierarchies

'ascii' codec can't decode byte 0xe2 in position 50: ordinal not in range(128)